Това, което се случва в Община Пазарджик от началото на годината, е като зловещ сценарий, насочен срещу мен и екипа ми, с който вече осма година работим заедно в интерес на жителите на общината. Това обяви на извънреден брифинг кметът на община Пазарджик Тодор Попов, цитиран от Дарик. Той е категоричен, че изнесената информация за имотното му състояние е абсолютно невярна.

Тодор Попов е убеден, че това, което се случва с него е свързано с предстоящите местни избори и намерението да се кандидатира за трети мандат.

Припомняме, прокуратурата проверява пазарджишкия кмет за сделки с имущество, придобито по престъпен начин. Държавното обвинение се самосезира след изнесени данни за луксозен недвижим имот в пазарджишкото село Паталеница, собственост на Тодор Попов. НАП също образувала проверка на имущественото състояние на кмета на Пазарджик Тодор Попов.

По думите на кмета, всичко е започнало с убийството на пиарката му Татяна Стоянова на 12 януари.

Относно проверките от страна на прокуратурата и НАП, Попов заяви, че очаква да приключат възможно най-бързо, за да не се ползват като аргумент от опонентите му в навечерието на местните избори.

Тодор Попов обясни, че само част от терена в пазарджишкото село Паталеница и постройките върху него са собственост на семейството му. Той подчерта, че обявената сума от 1.5 млн. лева е абсолютно невярна и няма как да се отнася за имоти в района на Пазарджик.

Градоначалникът е категоричен, че нито той, нито съпругата му разполагат с друга собственост, освен апартамента им в Пазарджик и имота в Паталеница. Никога не били имали и собствени автомобили. Попов увери, че управляваният от него джип е предоставен от частна фирма за ползване на общината. Той посочи, че това е било продиктувано от необходимостта в качеството му на председател на НСОРБ да бъде по-мобилен.

Тодор Попов обясни, че посочените в телевизионния репортаж доходи не са формирани коректно, тъй като съдържали и суми от заеми и кредити, взети от него и семейството му.