60-70 души се събраха пред металните заграждения, опазили снощи парламента от недоволните граждани.

По първоначални данни тук трябваше да се съберат хора, които са против оставката на Борисов. Преобладаващата част от тях са такива, но имаше и други, дошли на жълтите павета, за да изкажат позицията си против „пияните лумпени от Орлов мост". Присъстваха граждани, които не харесват премиера Борисов, но „засега май не виждат друга алтернатива".

Да изрази гнева си срещу управлението през последните 23 години беше дошъл Ангел Балабанов, който познава Борисов от 15 години и показа като доказателство техни общи снимки. "Протестирам срещу скапаната изпълнителна власт, срещу корупцията и съм „за" това да няма кръв по улиците. Ние не сме временни гости на тази Земя и не трябва да се избиваме", заяви още Балабанов.

Цветанов се окъпа в народната любов пред парламента
Още...

Антония Стоянова държеше плакат срещу оставката на министър-председателя. Тя обясни пред медиите, че всъщност не е против това Борисов да си тръгне. „Направих този плакат много емоционално, но искам да кажа, че аз съм „за" това да има предсрочни избори и народът да си каже тежката дума".

Жената изрази своето несъ6гласие с купона, който пияни и надрусани лапета спретнаха по софийските улици". Снощният протест според нея в бил абсолютна провокация: „Тези деца не са плащали ток, не са ходили на работа. Това не им е футболен мач".

В подкрепа на премиера Борисов беше дошла и Емануела Стомонякова, която застана твърдо зад управлението на ГЕРБ. Тя напълно оправда липсата на премиера в общественото пространство през последните няколко дни. „Защо трябваше да задоволява един цирк, няма никакъв смисъл да се поддава на провокации", заяви Стомонякова.

С SMS приканили държавни чиновници на протеста в защита на Борисов
Още...

Петър Василев се обяви за второ управление на Бойко Борисов, защото според него БСП, ДПС, Атака и други „тем подобни" не са алтернатива. По думите му 50% от участниците в протестите са „пияни лумпени", които са дошли с една единствена цел - „да трошат".
„Какво се оплакват от Бойко - кой, каквото му поиска, кой, за каквото го дръпна - той направи всичко. Та те направо го разкъсаха", възмути се Василев. Той недоумява и колко нагли трябва да са опозиционните сили, че да ръкопляскат на тази оставка и да се надяват, че ще „лапнат отново властта". „И те са същите муцуни. За каква алтернатива се имат?", запита Василев.

63-годишният Иван Димитров дойде на протеста, въпреки че не е гласувал за Борисов, дори не му и симпатизира. По думите му обаче, той е направил много за страната и това трябва да му се признае. Все пак той не си обяснява поведението на министър-председателя, който каза, че няма да подаде оставка заради Станишев и Доган. „А сега с какво осъмнахме? Защо този човек не си държи на думата?", запита още възрастният мъж.

„Не съм съгласен с много от нещата, които е направил Борисов, но от цялата тази ситуация няма победители", заяви адвокат Валери Ждраков, който минавайки случайно, видял събралите се хора и решил да се включи в демонстрацията.
Според него българите 24 години са били принудени да избират между по-малката злина и заради това, „защото няма по-добро в момента от Бойко", той го подкрепя.

С действията си според него опозицията е валидирала нов мандат на настоящия кабинет. „Ако бяха го оставили хитро и само леко да подклаждаха нещата, той щеше да се провали още повече, но сега няма как да се случи те да вземат властта", коментира още адвокатът.

Към увеличаващото се множество постоянно прииждат случайно минаващи граждани. Сред тях има и група ученици, които коментираха, че не знаят защо за тук - просто са видели една тълпа и са решили да си допият бирата при нея.
На няколко пъти се чуха и викове „Искаме Бойко!", „Искаме Бойко!".

Протестиращите вече са около 200 души.
Пред народното събрание дойдоха и служителите на някои от районните общини в София. Те обаче отказаха всякакъв коментар защо са тук и дали „някой ги е посъветвал". Измежду подкрепящите Борисов се появи и общинският съветник от ГЕРБ Лорита Радева, която обаче си тръгна в момента, в който медиите я забелязаха.

Димитър Моллов гордо развяваше родния трибагреник и ликуваше. Той беше дошъл, за да празнува оставката на премиера. „Аз не съм общински или държавен служител", заяви той, сочейки към протеста и добави: „Аз съм от онези хиляди, които излязоха по улиците на страната". Най-удачното според него в момента е да се проведат честни избори и гражданите да влязат във властта.

Моллов осъди остро действията на полицията спрямо протестиращите в София. „Полицията не знае какво прави. Нека Цветан Цветанов да свърши малко работа и като министър, а не само да манипулира избори", призова още той.

При протестиращите дойде и Цветанов Цветанов, който беше посрещнат от викове „Бойко", „Бойко".