Най-важното в момента е да не се поддаваме и да бъдем толерантни към всеки един граждански протест. Най-важното е да не влизаме в пререкание и да няма насилие.
Тези призиви отправи МВР-шефът Цветан Цветанов, който на път за среща с парламентарната група на ГЕРБ мина да се срещне с протестиращите срещу оставката на кабинета.

По думите му, през последните няколко дни се наблюдаваха справедливи искания на гражданите за високите сметки и възползване от политически партии и лица, които искат да дестабилизират държавата.

Това, което премиерът направи беше най-правилното решение, категорично заяви той, след като поздрави протестиращите. Те му отвърнаха с мощни викове: „Искаме си Бойко", „Бойко, Бойко!".

Цветанов изрази възмущението си от поведението на протестиращите вчера: „На 140-тата годишнина от обесването на Васил Левски хората не поднесоха цветя на паметника, а камъни към българските полицаи."
Според него това е ясна постановка и ясен режисиран сценарии. Той недоумява с какво гражданите са били провокирани, за да счупят стъклата на караулката и полицейските коли.

Българските полицаи искат да запазят обществения ред и сигурност, заяви министърът.
Той благодари на гражданите, които са пред парламента и се похвали, че в социалната мрежа Фейсбук само за два часа има над 12 хиляди човека. „В момента има обаждания от цялата страна, на общественици и всички, които милеят за българската държава. Сега най-важното е да запазим спокойствие и хладнокръвие и на парламентарните избори отново Бойко Борисов да бъде премиер на тази държава", заяви той, с което предизвика бурните аплодисменти на множеството.

Нека да дадем право на разума и всеки български гражданин да гласува на изборите. Най-важното е да не допуснем да има насилие, изтъкна още Цветан Цветанов.
Той изтъкна, че гражданският протест срещу високите сметки е бил облечен в политически искания от опозицията.

Нека да знаем какво постигна премиерът Борисов, когато беше кмет и сега при управлението на Йорданка Фандъкова. Нека видим какво беше когато взехме София през 2005 година и какво е сега. Има още какво да се направи, но ние имаме много важна дългосрочна визия. Имаме метро, което можем да го покажем на всеки един чужденец, който може да завиди на това, което сме направили, коментира още Цветанов.

Според него няма място за упрек към ГЕРБ: "Ако кажете, че нищо не сме направили... Някой спомня ли си 2009 година за отвличанията? Някой спомня ли си за въоръжените грабежи, които бяха по магистралите? Някой спомня ли си за Килърите и Пешо Сумиста? Някой спомня ли си за Алексей Петров, който съсипа България?", продължи Цветанов в характерния си стил.
Накрая той поднесе специални поздрави към протестиращите от името на Бойко Борисов.