Бившият икономическият министър в предходното управление Румен Овчаров също се включи в критиките за пенсионната реформа. Според него "лекарството" за проблема, което предлага мнозинството, няма да "излекува" проблемите в системата. С аспирин разстройство лекува ли се, попита Овчаров. Това е пълно безсмислие, което се предлага, категоричен бе той.

По време на почивката депутати от БСП продължиха в кулоарите с критиките към мнозинството.

Корнелия Нинова се оплака от обстановката в пленарна зала. „Срещу себе си имаме глухи хора, които не искат да чуят никакви аргументи и мълчат като риби," заяви червената депутатка.

42 пъти снощи са се изказали депутатите на опозицията и нито веднъж до 1.00 часа след полунощ - когато е приключило заседанието - не са говорили управляващите, изчислили са социалистите.

Това, което правят управляващите от ГЕРБ е война - война на посредствеността срещу разума, срещу аргумента, война на управляващите срещу народа си, смята още Корнелия Нинова.

Според Драгомир Стойнев нищо не налага в условия на криза да се увеличават стажа и възрастта за пенсиониране. Затова левицата предлага други мерки за увеличаване на приходите в ДОО - увеличаване на максималния осигурителен доход, гъвкави форми на пенсиониране, както и вдигане на социалните осигуровки с 2,2 пункта.

Само от вдигането на осигуровките приходите ще скочат с 400 млн. лева. Предлагаме на хората - осигуровки или възраст, едното трябва да се вдигне, посочи червеният депутат.

"Ясно се очертават дебатите между лявото и дясното. Барикадата е построена. Всеки един политик трябва да се определи отляво ли е или отдясно", изтъкна Стойнев.

Според Петър Курумбашев хората, излезли преди дни на протест срещу пенсионната реформа, са дали оценката си за реформата с надпис на един от плакатите: "Бачкай, бачкай и умри".

По повод думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че не иска да е премиер на страна, в която хората протестират, депутатът коментира "Г-н премиер, вие имате избор - единият избор е да забраните протестите, вторият избор е да не сте премиер, моля да го направите".