Тази сутрин в 7.45 часа в МБАЛ-Бургас е бил приет един от моряците, пострадали при снощния сблъсък на товарен кораб и танкер. Това е 34-годишният корабен инженер на потъналия „Карим 1". Инициалите му са Б.И.М. и е от сирийския град Тартус.

Мъжът е прекарал във водата около три часа, докато го забележи спасителният екип на „Гранична полиция". В болницата е приет с диагноза състояние след давене и комоцио. Направени са му всички видове изследвания - скенер, ехография, рентгенография на бял дроб.

В момента мъжът е в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Той е контактен, адекватен и без патологични отклонения. Пациентът ще остане за наблюдение в ОАИЛ и след пълна стабилизация ще бъде изписан.

Пред лекуващите лекари Б.М. е споделил, че има откъслечни спомени за инцидента. Сблъсъкът станал за минути, корабът потънал почти веднага заедно с целия екипаж. Той издържал във водата с плуване три часа.

Припомняме, че петима души са в неизвестност, след като вчера вечерта край нос Емине се сблъскаха натоварен със скраб кораб и холандски танкер. Товарният съд, плаващ под флага на Сиера Леоне, потъна, като според главния му механик двама от моряците може би са загинали на място при удара. Над 100 души, плавателни съдове и хеликоптер участват в търсенето на петимата.