Саудитска арабия заяви, че не разполага с никакви доказателства за смъртта на Осама бин Ладен, предаде Ройтерс.

Припомняме, запитан за публикациите във френски медии от вчера, френският президент Жак Ширак заяви, че страната му не може да потвърди достоверността на информацията.

Източници от други страни също изразиха съмнения доколко са надеждни данните.

Френското издание L'Est Republicain публикува секретен документ от френското разузнаване, според който саудитските служби са убедени, че миналия месец Бин Ладен е починал от тиф в Пакистан.

В отделна статия американското списание Time цитира неназован източник от Саудитска арабия, според когото лидерът на Ал Кайда е поразен от инфекциозно заболяване и е възможно вече да е починал.

Въпреки това саудитското посолство във Вашингтон разпространи съобщение, в което посочва, че страната не разполага с доказателства, които могат да подкрепят публикациите за смъртта на терористичния лидер.

Френският президент Ширак обяви по-рано, че Франция ще проведе разследване във връзка с изтичането на секретна информация.

Междувременно президентът на Афганистан Хамид Карзай определи публикацията в медиите катто чиста спекулация.

Това би било добра новина, но е само спекулация, заяви Карзай и призова най-напред да се установи дали сведенията са достоверни или не.