Пет са основните версии за тройното убийство и последвалото самоубийство в семейство Тепавичарови от Пловдив. Това обясни шефът на Военна прокуратура в областния град полковник Емил Ангелов, цитиран от plovdiv24.bg.

Той подчерта, че ще се работи по всички възможни версии, като основните са склоняване към самоубийство и подбудителство към убийство, натиск, рекет и изнудване.

Ангелов се закани, че повече информация по този случай няма да бъде давана, докато разследването не приключи.

Според него става дума за доста сложен случай. „Смъртта на военен и на семейството му е прецедент в България. Досега такъв случай сме нямали", възмути се полковникът.

Припомняме, 32-годишният Георги Тепавичаров, сержант от авиобаза "Граф Игнатиево", 29-годишната му съпруга Николина и двете им деца - 4-годишният Ангел и 9-годишният Илия бяха открити мъртви на 21 януари в жилището им в пловдивския квартал "Кючук Париж". Труповете бяха намерени от брата на Георги - Костадин.

Резултатите от химическата експертиза показаха, че само по ръцете на Георги има барутни частици. Предполага се, че бащата е застрелял двамата си синове и съпругата си и се е самоубил. Причините се установяват. Огнестрелните рани по четирите трупа са идентични - те са простреляни в главите.

Делото се поема от военна прокуратура, тъй като престъплението е извършено от военнослужещ.

Дни след трагедията стана ясно, че семейството е имало два кредита. Падежът на по-малкия - около 50 000 лева, е бил тази година. Той е изтеглен от Георги и според запознати с него семейството закупило от военните ведомственото жилище, в което живеело. Купили си нова кола - "Дачия".

Другият заем е бил разсрочен до 2021 година и е бил на стойност около 200 хиляди лева. Изтеглен от името на съпругата, като за обезпечение семейството ипотекирало наследствен имот на Николина в родния й град Чепеларе. Парите отишли именно за ремонт на този имот, който от обикновена къща фамилията превърнала в семеен хотел.