Четирима души от едно семейство бяха открити убити в дома им в кв."Кючук Париж" в Пловдив.

Това са 32-годишният Георги Тепавичаров - военен от базата в "Граф Игнатиево" и семейството му  - 28-годишната му съпруга Николина и двете им деца - момченца на 8 и на 3 години. Те са живеели на петия етаж в блок на бул. "Македония" 29. Семейството е от смолянския край - Чепеларе и Нареченски бани.

Първоначално е съобщено, че в апартамент в жилищен блок в Пловдив са намерени три трупа. Сигналът е получен в 11.25 часа в дежурната на Областната дирекция на МВР-Пловдив, съобщават от пресцентъра на полицията в града.

Незабавно на място са изпратени екипи на полицията. Влизайки в жилището, криминалистите са намерили още един труп.

Разследващите полицаи са намерили до трупа на мъжа служебния му пистолет.

Веднага след като са намерени телата, районът е отцепен от полицията и е направен оглед.

Часове след като бяха намерени труповете, от полицията обявиха, че става дума за тройно убийство, последвано от самоубийство. Предполага се, че Георги Тепавичаров е натиснал спусъка на личния си пистолет, законно притежаван, след което сложил край и на своя живот.

Сигналът за случилото се е подаден от брата на Георги, който отключил вратата на апартамента, тъй като от два дни не можел да се свърже със семейството на брат си.

Мъжът влязъл първо в спалнята, където заварил трупа на снаха си, след което ужасен изтичал навън и се обадил на телефон 112. По-късно той и чичо му бяха отведени в Първо РУП, където им е оказана и психологична помощ.

По входната врата на жилището не са открити следи от взлом. Няма оставено и предсмъртно писмо.

По случая е образувано досъдебното производство срещу неизвестен извършител, съобщи за news.bg Галина Андреева - говорител на Окръжната прокуратура в Пловдив. Обвинението е за квалифицирано убийство, защото има повече от една жертви и убити лица, на възраст под 18 години.

Към момента от прокуратурата отказват да дадат информация за версиите, по които се работи. Назначени са няколко експертизи за изясняване на обстоятелствата около трагедията. Чакат се резултатите от химическата експертиза по взетите обтривки от ръцете на труповете, за да се провери дали някой от тях е използвал огнестрелно оръжие.

Към момента криминалистите не разполагат с данни за съпричастност на друго лице.

Дали убийството е извършено с намереното в дома оръжие ще покаже балистичната експертиза, уточни Андреева. Към момента не е ясен и моментът, в който е станало четворното убийство. За изясняването на часа на смъртта се чака заключението на съдебно-медицинската експертиза.

Със случая се е заел лично окръжният прокурор на Пловдив Георги Пенев, който напусна местопрестъплението малко след 15.00 часа.

„Нищо не мога да ви кажа", бе лаконичният отговор на въпрос какви са версиите и мотивите за убийството.
Стана ясно, че само една линейка ще извозва телата на убитите. За сега е изнесено само тялото на жената. По-късно в съдебна медицина ще бъдат транспортирани и останалите три тела.

Семейството е живеело в апартамента от 5-6 години под наем. Съпругата е работила на около 20 метра от блока в магазин за уреди за вграждане.

Разговаряме със съседите дом по дом, иззехме видео записи, но не искам да предоставям повече информация, за да не попреча на процесуалните действие. Мъжът е военнослужещ от Чепеларе, а съпругата му от Нареченски бани, заяви по време на пресконференция зам-шефът на пловдивската полиция Костадин Баков.

По първоначални данни семейството е с добра репутация сред съседите. Смятали скоро да отворят собствен магазин.

Не знаем какво е било финансовото им състояние, тепърва изпращаме писма до банки, за да проверим имат ли кредити, спестявания и т.н. Нашите експерти тепърва ще проверят и кога за последно Тепавичаров като военнослужещ е преминал тест за пригодност, добави още Баков.

От Министерство на отбраната уточниха пред news.bg, че Георги Тепавичаров е сержант в базата от 2008 година. Преди това е бил в други логистични формирования в Пловдив. В редиците на българската армия е от 2001 година. Не е ходил на мисии. Не е споделял с колегите си за някакви проблеми. Не са засечени и отклонения в поведението му. Дори е предложен за повишение.
Стана ясно още, че Тепавичаров е бил в отпуск от 8 януари до 4 февруари.

Трагедията в Пловдив идва десетина дни, след като в столичния квартал „Гоце Делчев" бяха намерени избити всички членове на семейство Савови. И там версията в, че Васил Савов, бивш военен, е убил другите четирима членове на семейството си и след това се е самоубил.