Замисляйки се, човек може лесно да разбере срещу кого са насочени тези бомби - дали срещу самите офиси или срещу правителството и държавата като такава, срещу народа.

Така премиерът Бойко Борисов коментира среднощните взривове пред офиси на РЗС и ДСБ.

Той подчерта, че според данните, предоставени му от МВР, двете бомби са били с много малък еквивалент. По думите му явно е, че един човек е минал, поставил е едната, след което е поставил и другата.

Има счупени витрини и шум и то точно преди доклада от Брюксел, изтъкна Бойко Борисов в предаването на ТВ 7 „БОдилник".

Той припомни, че в деня, в който в България имаше четирима еврокомисари, избухна взрив пред вратата на вестник „Галерия".

Министър-председателят е категоричен, че извършителите рано или късно ще бъдат заловени. „Ще стане като с „Наглите", ще стане като с „Килърите". Ще стоят по арестите, ще се правят на болни", продължи той, дотогава обаче не могат да бъдат повдигнати обвинения.

По думите му обаче правителството ще трябва да понесе пасивите от тези действия, които оказват лошо въздействие и върху инвеститорите. „Така че тези хора постигат своята цел и своите успехи. Явно е, че някой, който много разбира от взривове, следи много отблизо политическия живот и времето, когато идват доклади или когато ни се дава оценката в Брюксел", заяви премиерът, като не се ангажира да посочи кой би могъл да бъде този някой.