Състоянието на студентката, която бе групово изнасилена в автобус в столицата на Индия Делхи, се влошава, съобщиха лекарите от болница в Сингапур, където е настанена.

23-годишната жена пристигна в Сингапур в четвъртък, след като претърпява три операции в болница в Делхи, съобщава Би Би Си.

"Нейните жизнените показатели се влошават с признаци на тежка органна недостатъчност", съобщиха от болницата. По-рано те посочваха, че жената се „бори за живота си".

23-годишната студентка по медицина бе жестоко пребита, изнасилена и близо час след това е изхвърлена от движещ се автобус на 16 декември. Случаят провокира кървави публични протести в Индия, по време на които бе убит един полицай.

След инцидента бяха арестувани шестима мъже, а двама полицаи бяха уволнени.

Лекарите са подложили жената на максимално изкуствено дишане, оптимални антибиотични дози, както и стимуланти, които увеличават максимално възможностите на тялото да се бори с инфекциите.

Членовете на семейството й са били информирани, че състояние й се е влошило и в момента те са при нея, за да подкрепят и утешават, каза говорителят на болницата.

При пристигането си в болницата в Сингапур, лекарите съобщиха, че освен "по-ранната загуба на сърдечна дейност, пациентката има и инфекция на белите дробове и корема, както и значително мозъчно сътресение".

Припомняме, преди дни индийският премиер Манмохан Сингх призова населението за спокойствие. Властите в страната обещаха да предприемат мерки, които да осигурят безопасността на жените. Те ще бъдат въведени предимно в столицата Делхи, определяна за индийската столица на изнасилванията". Предвижда се осигуряване на допълнителни полицейски екипи, които да патрулират вечер, засилени проверки на автобусите и забрана на такива, които са със затъмнени прозорци.

По официални данни на полицията в Делхи на всеки 18 часа в града се случва по едно изнасилване.

Преди два дни 17-годишно момиче, също жертва на групово изнасилване в Идния, се самоуби.