Индийският премиер призова за спокойствие след яростните протести срещу сексуалното насилие в  страната. Конкретният повод за избухването на размириците беше груповото изнасилване на млада жена в автобус в Делхи.

Момичето пътувало в компанията на свой приятел. В един момент двамата били нападнати, брутално пребити, момичето насилено, след което - изхвърлени от превозното средство. Жената е в критично състояние в болница, развила е тежка инфекция, заради която е била оперирана.

След станалото Индия беше залята от вълна протести. През изминалите два почивни дни имаше и много сблъсъци, при които бяха ранени десетки.

Индийският премиер Манмохан Сингх призова населението за спокойствие. Властите в страната обещаха да предприемат редица мерки, които да осигурят безопасността на жените. Те ще бъдат въведени предимно в столицата Делхи, определяна за „индийската столица на изнасилванията".

Сред тях са осигуряване на допълнителни полицейски екипи, които да патрулират вечер, засилени проверки на автобусите и забрана на такива, които са със затъмнени прозорци.

По официални данни на полицията в Делхи на всеки 18 часа в града се случва по едно изнасилване.