Алексей Петров стои и зад обсадата на парламента от таксита през 2001 година.
Това заяви пред БиТиВи тогавашният вътрешен министър от кабинета на Иван Костов - Емануил Йорданов.

Това беше последния опит за предсрочно прекратяване на нашето правителство, такситата бяха на Алексей Петров, категоричен е Йорданов.

По думите му, тогава основните таксита пред парламента, са били собственост на Алексей Петров.

Припомняме, повод за блокадата на парламента от таксиджиите бе убийството на сина на един от тях, чието телце бе намерено в езерото на Южния парк.

Тогава, само за 24 часа за убийството бе обвинена майката на детето, която обаче, след години съдебни дела беше призната за неспособна да носи наказателна отговорност.

Прокуратурата поиска тя да бъде настанена на принудително лечение, но защитата се възпротиви и Даниела Терзийска е освободена, за да се лекува при домашни условия.
Ексвътрешният министър посочи, че му се е случвало да пътува с таксита на тази фирма и е разговарял с шофьорите, след като случаят вече е бил разрешен, а те му казвали:

„Ние бяхме подведени, но със закъснение разбрахме истината". Тогава му направило впечатление, че пред НС се появили двама от най-видните експерти в сферата на сигурността в БСП - Цвятко Цветков и Тихомир Стойчев и не е ясно в ролята си на какви те са присъствали там.

„Сергей Станишев може и да не знае за това, тъй като по това време той е бил обикновен чиновник в БСП", посочи Емануил Йорданов.

„Когато говорим за оперативни способи за събиране на информация, навлизаме в сферата на класифицираната информация.
Не мога да коментирам имена на секретни сътрудници на министерството, защото това означава да извърша престъпление", заяви още ексминистърът.

Той посочи, че по времето, когато е бил министър, Алексей Петров не е бил щатен служител на министерството. По същото време обаче до Йорданов е бил подаден сигнал за неподходящи лица, които са секретни сътрудници и като министър той е разпоредил те да бъдат освободени.

„Категорично е, че секретен сътрудник на министерството трябва да е най-общо казано възпитан, с противоречива биография. Няма как от художници и композитори да се събира информация за престъпността", обясни ексвътрешният министър.

Емануил Йорданов коментира, че за него е трудно да си обясни защо всичко се връща към онези години. По думите му Алексей Петров е придобил публичност в периода 2001 - 2009 г. Тогава той става изпълнителен директор на НОИ и член на Съюза за стопанска инициатива, доцент в УНСС и накрая втори или първи човек в ДАНС.

„И не може да се оправдава Сергей Станишев, че той е заемал някаква длъжност едва ли не като на портиер", заяви Емануил Йорданов.

„В ДАНС всички помним какъв беше статутът му и как самият Петко Сертов се появи пред медиите и каза, че не е бил съгласен с назначаването на Алексей Петров за негов съветник.

Ако директорът на агенцията не е съгласен, то тогава самият премиер, на чието лично подчинение е тази агенция, го е назначил", категоричен е бившият вътрешен министър.