Момче на 3 години и половина е било отвлечено тази сутрин в София пред детска градина 124 на ъгъла на улиците “Захари Круша” и “Стефан Гешов”. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР). Сигналът е получен на телефон 166 около 8.35 часа. Според разказа на майката, тя водела детето си за ръка, когато до тях е спрял черен автомобил, според майката “БМВ”- комби, без заден номер. Неизвестните извършители грабнали детето и колата бързо потеглила.

Отвлеченото дете се казва Петър Терзийски, високо е около 100 сантиметра, със светлокестенява къса коса и с тъмни очи. Облечено е в зелен клин, маратонки и шушляково яке.

Всички полицейски сили в столицата са известени за инцидента и са включени в издирването на отвлеченото дете. Съобщения за станалото са изпратени на близките до столицата РДВР и пунктовете на “Гранична полиция”.

Минути по-късно министър-председателят Иван Костов съобщи от трибуната на Народното събрание (НС), че в Южния парк е намерен труп на удавено дете, за което се предполага, че е отвлечения Петър. Костов се обърна с молба към народните представители да го освободят от задължението му да отговаря на депутатски питания, за да се заеме със "задълженията си като министър-председател".

От МВР потвърдиха за открития труп на детето и обясниха, че чакат потвърждение дали това е отвлеченият Петър.

Междувременно пред сградата на парламента са се събрали почти всички таксиметрови шофьори от столицата, за да подкрепят своя колега - баща на отвлеченото момче. Те протестират срещу престъпността и неефективната борба с нея.

Достъпът до сградата на Народното събрание (НС) и излизането от нея е силно ограничен.