сакоСофийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Стефан Бонев-Сако и още 12 души, заподозрени в участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Сред арестуваните при разкриването й беше и Красимир Маринов - Големия Маргин, който, обаче, не беше обвинен.

Според обвинението, Сако е ръководител на групата, а като участници са привлечени Ивайло Стойнов, Милен Алексиев, Стефан Гевгелийски, Иво Дионисиев, Георги Гълъбов, Теодор Велков, Томи Томов, Анатолий Янакиев, Тихомир Георгиев, Александър Кукурин, Андрей Начев и Сокол Димитров.

Освен това, Георгиев, Димитров и Кукурин ще отговарят и за грабеж с нанесена тежка телесна повреда и принуда, извършен по заповед на Сако. Сокол Димитров е обвинен и в изнудване, а Андрей Начев - в притежание на огнестрелно оръжие без разрешително.

На Начев, Дионисиев, Гълъбов, Велков, Томов и Янакиев е повдигнато обвинение и за държане и разпространение на наркотични вещества (хероин, синтетични наркотици, марихуана и кокаин).

Материалите по делото са събрани в 41 тома, разпитани са 84 свидетели и са изготвени експертизи от 28 вещи лица.

Припомняме, Стефан Бонев беше арестуван заедно с Красимир Маринов и още няколко души при операция срещу престъпна група за разпространение на наркотици.

Сако е известен като човек, който пръв през 90-те години започва да прави схема за разпространение на кокаин. По това време той се свързва с Мето Илиянски и започват да работят заедно.

Повечето пари, които Сако натрупва, инвестира в земи и язовири, твърдят запознати. От 2000-та година Сако престава за няколко години да се занимава с наркотици и започва законен бизнес.

В момента той е под домашен арест.