Русия ще признае резултатите от парламентарните избори в Украйна. Това съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

„Вземайки всичко под внимание, тези избори се проведоха, макар че не включиха цялата територия на Украйна", каза той пред Life News.

Мисля, че ние ще признаем тези избори, защото те са много важни за нас, тъй като Украйна най-накрая ще има властови органи, които нямат да се борят един срещу друг, няма да дърпат Украйна към Запада или Изтока, а които ще работят за справяне с реалните проблеми пред страната", поясни той.

По-рано руското външно министерство обяви, че парламентарните избори в Украйна предлагат шанс за мир в източната част на страната, но увеличеният брой на „националистите в парламента може да подкопае процеса".

При преброени 50,08% от бюлетините на първо място е "Народния фронт" на Арсений Яценюк, който печели 21,61% от гласовете на избирателите, следван от Блока на Петро Порошенко с 21,45% от гласовете. На трето място е обединението "Самопомощ" на кмета на Лвов с 11,10%. Опозиционният блок набира 9,82%, Радикалната партия на Олег Ляшко - 7,38%, "Отечество" е с 5,69%.