Новият министър на здравеопазването ще бъде настоящият председател на Българския лекарски съюз доктор Божидар Нанев, съобщи Дарик Радио, позовавайки се на свои източници.

Д-р Божидар Нанев е роден на 19 януари 1963 г. в Димитровград. Специалист е по обща, гръдна и детска хирургия.

В момента е хирург в Клиниката по гръдна хирургия и Сектор по детска хирургия в Университетската многопрофилна болница във Варна.

Хонорован асистент е по детска хирургия към Катедрата по обща и оперативна хирургия, анестезиология и интензивно лечение в МУ - Варна. Хирург е на граждански договор в хирургичната болница "Проф. Темелков" във Варна.

Член е на Българско хирургично дружество, Българската асоциация по гръдна и сърдечно-съдова хирургия, Българското научно дружество по детска хирургия.

От 2005 до 2008 г. е член на Комисията по професионална етика на варненската колегия, а от 2008 година е председател на Управителния съвет на районната колегия на БЛС във Варна.

Владее френски, английски и руски език.

По-рано през деня бъдещият премиер Бойко Борисов съобщи, че министърът на земеделието в новото правителство ще бъде Десислава Танева. Заместник на Танева ще бъде Преслав Борисов, който беше в листата на ГЕРБ за Европейски парламент.