Студентка се жалва от унизително претърсване. Полицайка дори съблякла блузата на момичето и бъркала в гащите й при рутинна проверка. Случката се разиграла към 2,30 часа в петък на бул. „Св. Наум" до Семинарията в столицата, съобщава „Труд". Аудито, в което 20-годишната Борислава пътувала с четири момчета, било спряно за проверка при заградителните действия за убийството на компютърния специалист в София.

Момичето разказва, че униформените започнали да ги пребъркват. „Полицайката ми вдигна блузата, бях без сутиен. Помолих я да не го прави на улицата, да ме скрие поне между колите. Тя се смееше. После започна да ми бърка в гащите, без ръкавици, без нищо", жалва се Борислава, която е студентка в Благоевградския университет. Тя споделя още, че умира от срам и уточнява, че минувачи са я снимали и са й се присмивали.

По думите й след инцидента аудито било задържано, а тя и момчетата отведени в 4-то полицейско управление  за обяснения. След това били пуснати. Когато баща й Христо Латинов, бивш шеф на имотите на Софийската митрополия и експерт в КТ „Подкрепа", научил за случилото се отишъл в районното и поискал да разбере името на полицайката. Отговор обаче не получил.

Кой съблече дъщеря ми? Искам да разбера защо тази жена е бъркала в интимните й части. Какво е търсила?", възмущава се разгневено Латинов.

От МВР съобщиха, че две от момчетата били отведени в РПУ-то, защото преди време били задържани. Поведението на полицайката обаче не било оправдано, ако е било такова. И проблемът бил, че не е подадена жалба.