Криминалистите продължават огледите на мястото, където снощи към 20:30 часа бе разстрелян 38-годишният Николай Найденов.

Припомняме, снощи на телефон 112 е получен сигнал за престъплението, разиграло се пред жилищен блок на броени метри от 19-то СОУ в столицата.
След първоначалния оглед снощи и повторния тази сутрин е ясно,че Николай е прострелян няколко пъти - между 4 и 6. Това се е случило на крачки от автомобила му, където е бил причакан от нападателя, след като е излизал от работа.

МВР работи по всички версии, включително междуличностна свада и битов конфликт.

Пред журналисти днес главсекът на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, цитиран от БГНЕС, обяви, че по компютърния специалист явно е стреляно с многозарядно оръжие.

По думите на Лазаров има пет огнестрелни рани. Гилзите обаче са повече, посочи той. По първоначални данни се смята, че е имало спречкване или противоречие с неустановено лице. „Какви са мотивите оттук нататък, ще се изяснява в хода на разследването", каза главният секретар.

Лазаров подчерта, че със сигурност ще се изследват всички версии. Той призова да се изчака разследването да установи конкретни факти и данни. Главсекът е категоричен, че на този етап не бива да се изключва нито една версия. Той обеща, че органите на реда ще положат всички усилия, за да разкрият извършителя.

Днес по обед мястото още е оградено от полицейска лента, а криминалистите заедно с няколко от живущите в блока правят оглед на компютърния сервиз, в който е работил починалия. Той не е живеел в сградата, а е наемател на помещение на първия етаж, в което е ремонтирал компютри.

Пред News.bg собственик на апартамент в блока разказа, че тепърва научава за случилото се от медиите. Стана ясно, че гаражът му се намира точно до помещението, в което е работил Николай. По думите на мъжа, простреляният мъж е бил „добро момче", не изглеждал свадлив и бил винаги любезен с живущите в блока. Съседът отрече някога да е виждал Николай да се кара с който и да е в сервиза или пред него, нито пък го е чувал да повишава тон.

Междувременно магазините и салоните в блока днес са затворени, за да не се пречи на разследването. Учебният процес в училището отсреща продължава нормално, въпреки че дворът на учебното заведение, където играят малчуганите, е точно срещу местопрестъплението.

Починалият е семеен, като има две дъщери - на 10 и на 12 години. За момента със сигурност е ясно, че не е имал криминални прояви. Полицията проверява и контактите му извън работата с компютри.

Приятел на застреляния мъж, който живее в блока, където се намира сервиза, разказа, че не знае той да е имал контакт с криминални лица:
„Занимаваше се с компютри, поправя ги и ги продава. Това му е бизнесът, най-вече сервиз. Доколкото знам не е имал контакт с криминални лица. Работи си, това му е като втора работа. Има още една. Нищо незаконно. Има две дечица. Преди да тръгна за работа чух изстрелите, но си помислих, че са пиратки или нещо такова. Не съм очаквал, че може да става въпрос за стрелба. Бях си вкъщи и чак като тръгнах за работа, видях полицаите, но това беше някъде 40 минути след изстрелите".