„Автобусни превози" - Стара Загора съкращава 257 свои служители, в това число шофьори, контрольори, чистачи и механици. В писмо да Агенцията по заетостта преди няколко дни управителят на дружеството Ангел Делчев информира за предстоящото масово съкращение.

Припомняме, "Автобусни превози" - Стара Загора има 10-годишен договор с Община Стара Загора от 2009 г.

След проверка, направена от общината, през февруари 2012 г. е установено, че "Автобусни превози" не изпълнява заложени в договора курсове по градски и общински линии. Затова налага санкции и глоби в общ размер от 89,6 хил. лева.

Изпратено до ръководството на "Автобусни превози" писмо го информира, че ако до 23-и май сумата не бъде изплатена, договорът с фирмата се прекратява.

"Спазваме законовите разпоредби, като по този начин искаме да подсигурим служителите си при евентуално прекратяване на договора ни с община Стара Загора", обяви Ангел Делчев.

"В момента това е единственият ви коз, който използвате, но не представяте аргументи за инвестиционна програма или за по-качествено обслужване", отговори от своя страна кметът на Стара Загора Живко Тодоров на среща с представители на фирмата и общински съветници, цитиран от stara-zagora.org.

Семействата се оплакват, че имат заеми и нямат перспектива за работа, като подчертават, че досега фирмата е била напълно коректна към тях.