Компютърна симулация ще изяснява обстоятелствата около катастрофата, при която миналата година загина Емил Трифонов - Кембъла. 

Софийският апелативен съд изслуша авто-техническата експертиза по делото срещу Боян Георгиев, който причини катастрофата на 17 март миналата година.

Експертизата не даде отговор как точно е станала катастрофата.

Адвокат Явор Нотев поиска насрочването на нова авто-техническа експертиза, която да бъде изготвена от други вещи лица и чрез по-съвременни технически средства.

Магистратите решиха, че такава експертиза е необходима за вземането на съдебното решение. Съдът ще продължи да разглежда делото на 24 ноември, когато експертизата трябва да бъде завършена.

На 7 март беше даден ход на делото. Адвокатът по защитата поиска съкратена процедура, като заяви, че Георгиев приема за доказани всички обстоятелства и факти от досъдебното производство.

Съдът обаче отхвърли това искане на основание, че за разкриване на обективната истина е важно да се съберат доказателства по реда на съдебното следствие.

На 13 май 2008 г. Георгиев получи от Софийски градски съд 5 години затвор и да изплати на роднините граждански иск в размер на 100 000 лв.