Лидерът на КНСБ Пламен Димитров подчерта, че те отиват на среща в парламента и не признават свиканата в петък тристранка. Той покани на срещата довечера Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов, шефа на НОИ.

Припомняме, в хода на националния протест пред НС стана ясно, че довечера в 18 часа синдикатите ще се срещат с ПГ на ГЕРБ. Междувременно се разбра, че злополучният проект за пенсионна реформа е изтеглен от ковисиите в парламента.

Синдикатите са категорични, че ако довечера не бъде постигнато споразумение те са готови на обща национална стачка.
Според протестиращите, Дянков се опитва да противопостави поколенията. От страната на възрастните призоваха:"Дянков, размрази пенсиите, за да не те вкараме ние във фризера".

Младите пък са категорични, че човек, който е водил антикризисната политика на световната банка на много държави и нито една от тези държави не е спасил, не може да участва в управлението на България.

Според протестиращите основната задача на „главния счетоводител" на страната е да прави всичко възможно, за да излязат неговите числа.
По думите им той се гаври с българската  държава и лази по нервите на българския народ.
Специален подарък - свирка във формата на футболна топка, имаше и за премиера Бойко Борисов, който води в класацията „Футболист на годината". Носеше му го лично лидерът на КТ „Подкрепа"-Дупница Любка Георгиева, известна с дупнишките барикади.
Някой се взе на сериозно и започна да ни плаши, че ще си подаде оставката. Ами, дайте си я, ние ще я приемем, г-н премиер", заяви тя.

Тя изтъкна, че й е омръзнало да говори по митинги и да посреща поредните лъжци. Георгиева изрази недоумението си как в момент, в който цяла България се тресе, изведнъж най-важното звание стана титлата "Футболист номер 1 на България."

На протеста имаше представители на лекарите, държавни служители, транспортни работници, ВМЗ Сопот.
От миньорския синдикат изразиха тоталното си разочарование от управляващата партия, която дойде на власт с обещанията за европейско обединение а всъщност се оказа „гадна, еснафска, разбойническа банда".

Петър Бунев от синдиката на железничарите изтъкна, че този, който е тръгнал срещу народа, задължително губи. По думите му Дянков също няма да успее въпреки, че по време на срещите с него финансовият министър се е държал като Луи 14-ти - „ Аз съм държавата, аз решавам".

Бунев е категоричен, че стачката при железниците няма да спре, „докато не си тръгнат еничарите" от Иван Вазов 3.
Ние няма да простим, че ни нарекохте „гниди, лой", няма да простим този геноцид в железните. Вървете си.", поиска синдикалистът.