• Убийство на таксиметров шофьор блокира София

Единствено трамвайният транспорт в София не е засегнат от задръстванията по няколко централни булеварда в столицата, предизвикани от протестите на таксиметровите шофьори, съобщава БТА.

Движението е затруднено заради протестите на таксиметровите шофьори във връзка с днешния инцидент, при който техният колега Емил Димитров Емилов бе намерен убит.

Автобусните линии 76, 204 и 604 от булевард "Цариградско шосе" са насочени по бул. "Яворов", по бул. "Драган Цанков", бул."Евлоги Георгиев" и по маршрутите си двупосочно. Автобусните линии 213, 214, 305 от булевард "Цариградско шосе" завиват по булевард "Ситняково", бул."Данаил Николаев" и продължават по маршрутите си двупосочно. Автобусна линия 94 е променена от бул."Свети Наум" - по бул. "Черни връх", бул. "Никола Вапцаров", по ул. "Стоян Михайловски" и по маршрута.

Автобусните линии 84, 114, 280, 284, 306, 404 правят обратен завой на бул. "Цариградско шосе" преди бул. "Евлоги Георгиев".
За автобусните номера 9 и 75 обратният завой е на бул. "Евлоги Георгиев" и ул."Шипка". Автобусната линия 72 е разделена в два участъка - в посока "Красна поляна" автобусите въртят на булевардите "България" и "Черни връх", а в посока хотел "Плиска" се прави обратен завой на бул. "Евлоги Георгиев" и ул."Шипка".

За тролейбусния транспорт движението е реорганизирано и колите въртят на кино "Одеон", после се движат двупосочно по маршрутите си.