Стотици служители на почистващата фирма „Новера" се събраха на протест пред столичната община, за да изразят недоволството си от прекратяването на договора по концесията на чистотата.

Служители на „Новера" скандираха, че искат работа. Искаме си парите и работата, настояват служителите по почистването на столицата.

Работниците имаха желание да говорят с кмета Бойко Борисов. Преди влизането си в сградата на общината той е бил силно освиркан от протестиращите. 

Коментарът, който е направил кметът, е че ромите нямат право да протестират, заради това, че не са заявили писмено желанието си за това.

Сградата на кметството беше обградена от полицаи, които по-късно започнаха да разпръскват циганите тихо, като не е имало насилие и сблъсъци.

Впоследствие протестиращите служители на фирмите по чистотата се изтеглиха от района на общината. Протестиращите се обявиха в подкрепа на концесионери, чийто договор бе еднократно спрян от Столичен общински съвет.

В ранния следобяд Борисов прие представители на протестиращите

Малко по-късно днес кметът коментира днешния протест пред общината.

За какво протестират работещите в "Новера", за това че десет дни държаха София в криза с боклука ли?, попита той пред журналисти, цитиран от БНР, по време на първата копка на нова детска градина в ж. к. "Стрелбище". 

По думите на Борисов протестиращите работници са изпратени от някого, но протестът е в минус на работниците.