Пловдивският апелативен съд върна в ареста 24-годишния Милан Дивеков - шофьорът, който помете на пешеходна пътека 63-годишен мъж и го уби.

Припомняме, миналата седмица Окръжният съд в Пловдив освободи Дивеков от ареста срещу парична гаранция от 10 000 лева.

Така се оказва, че всяка една съдебна инстанция взима различно решение по отношение на мярката на Милан Дивеков. Първата съдебна инстанция отсъди мярка за задържане "домашен арест".

Апелативният съд отменя решението на Окръжния заради процесуални нарушения при подаване на молбата за обжалване на постоянната мярка за неотклонение. Оказа се, че Дивеков няма пари да плати гаранцията си от 10 хил. лв., съобщи БиТиВи.

Случаят от преди два месеца стана известен с това, че главният прокурор Сотир Цацаров отправи обвинения към полицията, че е допуснала груби процесуални нарушения при огледа и индиректно - че се прави опит инцидентът да се покрие.
Прокуратурата започна отделно разследване, което доведе до оставката на шефа на дирекцията Пламен Узунов.

Припомняме, инцидентът стана на пешеходна пътека на бул. „Никола Вапцаров" на 12 август.
Малко преди полунощ Дивеков прелита по булеварда с висока скорост - според обвинението два пъти над ограниченията в района, или автомобилът е шофиран със 100 км./ч. 63-годишният Димитър Димитров почина на място.
След кратък оглед на местопроизшествието и повърхностен разпит, шофьорът бе освободен, след което се разрази и скандалът с разследването на полицията.