След трагичния инцидент в Лесидрен, където шофьор при гонка помете група младежи, движещи се пеша покрай пътя, вчера вечерта са станали три катастрофи, при които пешеходци губят живота си.

63-годишен мъж загина на място, след като бе  блъснат на пешеходна пътека на бул. "Никола Вапцаров" в Пловдив. Колата "Алфа Ромео" е управлявана от 24-годишен мъж и се е движела с висока скорост - по свидетелски показания над 100 км/ч.

Тялото на жертвата е изхвърчало на около 30 метра от мястото на инцидента. От удара предницата на автомобила е деформирана.

Другият инцидент вчера вечерта се случва в Омуртаг и завършва фатално за 22-годишно момиче от града. Катастрофата е станала снощи малко след 21 часа на третокласен път в района на гробищния парк на Омуртаг.

Шофьорът на 38 г. от с. Горско село е управлявал лек автомобил с ремарке/платформа и натоварена на него кола. Той е ударил жената, която е излязла внезапно на пътното платно.

Жена на 79 години също е блъсната при маневра от автомобил и е починала в гоцеделчевското село Мусомища, област Благоевград. Инцидентът е станал снощи около 19.30 часа.

55-годишен шофьор от с. Мусомища, управлявал лек автомобил „Ситроен Пикасо" и извършвайки маневра на заден ход, блъска възрастната жена, която в този момент се е намирала зад колата.

Вследствие на инцидента пострадалата жена е починала.

Пробата за наличие на алкохол в кръвта на шофьорите и в Олуртаг, и в Мусомища е отчела отрицателен резултат.