Председателят на Държавната Агенция по Национална Сигурност Петко Сертов е депозирал оставката си стана ясно в ранния следобед.

След като от Министерски съвет заявиха, че нямат информация, няколко часа по-късно от Дондуков 1 разпространиха официално, че председателят на Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС) Петко Сертов е поискал да бъде освободен от поста си.

В понеделник министър-председателят Бойко Борисов ще оповести решението си по депозираната оставка, уточняват от пресслужбата.

По непотвърдена информация за наследник на Сертов се спряга името на бившия шеф на главна дирекция "Контраразузнаване" в ДАНС Цветелин Йовчев.
Той бе близък с бившия зам.-директор на агенцията Иван Драшков и уволнен заедно с него в края на миналата година.
Очаква се до дни неговата кандидатура да бъде предложена за одобрение пред президента Първанов.

Припомняме, информация за възможното оттегляне на шефа на ДАНС се появи и вчера. Тя обаче беше отречена от говорителя на Агенцията Зоя Димитрова.
Тя уточни, че Сертов е имал среща с премиера Борисов, на която е представил отчет за свършеното от агенцията за последните 6 месеца.

Преди дни новият ротационен председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Иван Костов заяви, че трябва да бъде сменено ръководството и ключови офицери в ДАНС.

Не съм се отказал от това, посочи тогава той. Костов обаче допълни, че смяната на Сертов ще е доста сложна процедура, защото той е с петгодишен мандат.
Припомняме, Сертов бе назначен с президентски указ за шеф на ДАНС на 27 декември 2007 година.