Никой нищо не ни е предлагал, не ни е било въздействано. С колегата Матов сме готови да се подложим на детектор на лъжата. Това заяви Димитър Колев, една от изненадите на РЗС във вота. Припомняме, двамата с Матов гласуваха „за" кабинета и обявиха, че замразяват членството си в РЗС.

Нищо не ни е предлагано, никой не е говорил с нас, не ни е оказван никакъв натиск, подчерта той.

По думите му днешната постъпка на Емил Василев е преляла чашата. Според него такъв скандал няма да се отрази добре на партията. Аз като сериозен човек не мога да участвам в този цирк, посочи Димитър Колев.

Той предупредил Янев, че ще гласува по съвест. Матов и Димитър Колев не се отказват от каузата РЗС, както и от идеите за нова Конституция и за нова държава.

От тук нататък за всяко нещо ще гласувам по съвест и за всичко, което правителството прави позитивно и за държавата мога да го подкрепям, посочи още Димитър Колев. Изтъкна обаче, че когато правителството не предлага добри неща за страната, той щял да гласува против.

Колев каза още, че щял да гласува доверие на правителството. Мисля, че ако Бойко Борисов падне, идват Станишев и Доган, това е алтернативата, категоричен бе отказалият се от РЗС депутат.