Мъж е отвлечен малко преди полунощ от столичния квартал "Симеоново".

Става въпрос за 33-годишният Борислав Атанасов, собственик на строителна фирма и управител на "АКБ Пропъртис", специализирана за строителство, инвестиции и недвижими имоти.

По информация на МВР трима неизвестни мъже, облечени с тъмни дрехи, с качулки на главите и дъждобрани нападнали Атанасов и насила го качили в джип "Мерцедес".
От там допълват, че двама от похителите са били въоръжени с пистолети със заглушител.

Мъжът е бил нападнат пред очите на съпругата му.

Борислав Атанасов е криминално проявен, самият той е регистриран за отвличания и има наложена забрана да напуска страната.

На мястото на отвличането е извършен е оглед, иззети са  веществени доказателства, разпитани са свидетели. Образувано е дознание и работата по случая продължава, добавят от МВР.

Съпругата му е изпаднала в шок и е откарана във Военна болница под полицейска охрана. Криминалните експерти смятат, че е твърде възможно това да не е типично отвличане, а разчистване на сметки заради неплатени суми пари или дългове.

Инцидентът е станал в селище от затворен тип със засилена охрана.

По информация на БНР в момента фирмата, която извършва охранителната дейност на обекта, се сменя. Причината е, че преди няколко месеца скандално известният митничар Георги Георгиев - Пурата, който е живеел там под наем, е бил обран.

Според някои съседи той е бил и упоен. Поради факта, че в момента се извършва смяна на охраната снощи похитилите са успели да влязат безпрепятствено в селището.

Отвличането от тази нощ напомня на това на Вене Сотиров, който беше похитен на 17 април. Според негови съседи няколко мъже, облечени с черни дрехи, са пристигнали пред дома му в квартал „Сухата река" и са го отвлекли.