Вчера към 17:00 часа е получен сигнал от гражданин на телефон 112.

Той е съобщил за мъж, нападнат от кучета.

Мъжът, който бил с двойно гражданство, се разхождал по поляната до бл. 9 в кв. "Малинова долина", когато глутница от 15-20 свирепи кучета го нападнали.

Фандъкова иска санкции за храненето на бездомни кучета.
Още...

На място са пристигнали автопатрули, както и спешна помощ, съобщават от пресцентъра на СДВР.

Пенсионираният преподавател е настанен във Военномедицинска Академия. След няколко тежки операции, състоянието на възрастния мъж все още остава критично. Раните са шити повече от осем часа, а крайниците му едва са били спасени от ампутация.

По тялото му липсват тъкани, има и множество контузни рани. Пострадалият е с опасност за живота.

Първоначално бе съобщено, че той е преподавател от Американския колеж в София. По-късно обаче от учебното заведение опровергаха това, заявявайки, че гражданинът не е служител на Колежа.

Същевременно ръководството използва възможността и изразява дълбоката си загриженост от факта, че проблемът с бездомните кучета в района на Колежа не се решава.

От Американския колеж многократно са депозирали писма с молба за съдействие до редица институции в столицата.

Последното - декември 2011 година до кмета Фандъкова - освен от Президента на Колежа, е подписано и от ръководителите на всички поделения на МВР, намиращи се в района. Припомняме, там е 7 РУП, сгради на полицейската академия, както и Криминална полиция.

Очакваме незабавно съдействие от страна на компетентните органи за разрешаване на проблема с бездомните кучета, заявяват от Колежа.