Сливенският окръжен съд остави в ареста обвинения за убийството на 15-годишната Симона, съобщават от прокуратурата.

Съдът е уважил внесеното от Окръжната прокуратура искане за постоянна мярка „задържане под стража" спрямо Димитър Иванов.

Припомняме, 28-годишният Димитър Иванов уби 15-годишна ученичка, рани психолога на учебно заведение в града и още един мъж, след което опита да се самоубие. Заради трагедията в община Сливен беше обявен ден на траур.

В неделя извършителят  беше преместен в следствения арест, тъй като медиците са преценили, че състоянието му го позволява.

Според държавното обвинение Димитър Иванов е убил Симона с особена жестокост, като убийството е предумишлено. Той е обвинен и за опит за убийство на още двама души - Стефка Султанова и Красимир Славов.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Обвиняемият не желаел да бъде интервюиран и фотографиран от медиите. В съдебната зала той е бил доведен с белезници и веднага след произнасянето на съда е върнат в следствения арест.

Служебният му защитник адвокат Христо Христов обяви, цитиран от БНР, че Димитър е правил опит за самоубийство и в болницата, а по време на съдебното заседание е плакал. Именно заради опита му за самоубийство според адвоката е по-добре Димитър да остане в ареста, защото там има постоянно наблюдение и лекарски контрол.

Бащата на обвиняемия Генчо Стоянов призна, че синът му има психически проблеми. Пред журналисти той сподели, че се срамува от постъпката на Димитър.

Решението на сливенския съд може да се обжалва пред Бургаския апелативен съд в тридневен срок.