В община Сливен днес е ден на траур. Той в определен със заповед на изпълняващия длъжността на кмет Румен Андонов заради убийството на 15-годишната Симона.

Припомняме, трагедията се разигра в петък в двора на Икономическия техникум в областния център. В основата на трагедията е любовна драма. 28-годишният Димитър Иванов уби Симона, рани психоложката в учебното заведение и още един мъж, след което опита да се самоубие.

Вчера Димитър е преместен в следствения арест, тъй като медиците са преценили, че състоянието му го позволява.

Димитър вече е обвинен за убийство, извършено с особена жестокост, както и за опит за убийство на повече от едно лице. Днес се очаква прокуратурата да поиска постоянен арест за него. В момента му е наложена мярка задържане до 72 часа.

В училището, където стана трагедията, няма да има учебни часове до сряда, а психолози ще разговарят с децата, за да ги успокоят.

Заради обявения ден на траур областният управител Димитър Сяров отменя предвидените за днес церемонии по встъпване в длъжност на новоизбрания кмет Стефан Радев и полагането на клетва на общинските съветници. Те ще бъдат насрочени за утре, 10 ноември, уточняват от местната администрация.