Неспазването на правила взима човешки животи, коментира лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева по повод инцидента в „Миджур", обявявайки, че Реформаторският блок също спира предизборната си кампания.

Кунева подчерта, че институциите регулярно трябва да подават информация в днешния и следващите дни, докъде са стигнали спасителните дейности и да организират подкрепа за семействата и близките на пострадалите.
Това е решението. Както и не просто писане на нови правила на хартия, а контрол върху тези, които ги има и настояване те да се спазват, изтъкна още тя.

Сега, коментира тя, ще има анкетни комисии, ще се говори за причините за взрива, ще се прехвърлят отговорности от едно към друго ведомство, а въпросът е съвсем друг - със системна и целенасочена работа на институциите и безкомпромисен контрол да се предотвратят такива тежки трагедии.
Все пак, по думите на Меглена Кунева, това предприятие е било толкова пъти с актове и предписания и е било ясно, че не работи по правилата.

По-рано днес Кунева коментира във Фейсбук, че трагедията в Горни Лом за пореден път показва пълното безхаберие на държавата към гражданите й и към техния живот.
Не е нормално да живеем в държава, която работи в режим "не дай си Боже", пише още Кунева.
Трагедии ще има, докато се неглижират правилата, докато има притискана и корумпирана администрация и политически чадъри над нарушителите, пише още в страницата си във Фейсбук Меглена Кунева.

Тя призовава симпатизантите на реформаторите да се организират за помощ на пострадалите семейства.