Ако още веднъж Станишев каже, че ние сме изгонили RWE, ще стане международен скандал, защото ще поискам от германската компания да коментира причините.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Страната ни ще продължи да търси още инвеститори за централата, каза още премиерът, разяснявайки ситуацията с централата.

От 2006 година освен първа копка нищо не е направено, коментира Борисов.

Нищо в проекта АЕЦ „Белене" не се е забавило, откакто на власт е правителството на ГЕРБ, заяви Борисов.

По думите му - предишните управляващи са "толкова нагли, че вече когато всички маски са свалени, пак излизат и говорят глупости".

Премиерът Борисов коментира и двата скандала от седмицата - този с министъра на културата Вежди Рашидов и втория - с бившата шефка на фонд „Земеделие" Калина Илиева.

Тя ме лъжеше, че е болна, че имала тумор, обяви Борисов.

Разочаровани сме всички, защото Калина Илиева ни е заблудила по един брилянтен начин.

Борисов заяви, че е търсил млади хора, които не са обвързани и са можели да работят. Калина Илиева имаше прекрасни референции от ОЛАФ. Беше забелязана като много добър служител, обясни още Борисов.

Всеки ден се занимавам да пера кирливите ризи на БСП, нека си стоят в ъгъла. Калина Илиева беше във фонда, имаше добро отношение от ОЛАФ към нея, тя беше най-близкият човек. Да не съм чакал БСП да ми кажат да я отстраня.", коментира Борисов.

По отношение на поисканата оставка на министъра на културата Бойко Борисов заяви, че според него Вежди Рашидов е бил подведен.

„Въобще не възнамерявам да коментирам неговата оставка. Той работи много активно по реформите.", отбеляза премиерът.