Италианският премиер Силвио Берлускони пропусна поредното изслушване по едно от четирите дела, които се водят срещу него. Причината за неговото отсъствие беше срещата му в Рим с израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Очаква се премиерът да пропусне и утрешното изслушване по делото в рамките на скандала „Рубигейт".

Според адвокатите на Берлускони той е възнамерявал да се яви в съда в Милано, но е възпрепятстван от служебни ангажименти.

Припомняме, миланските прокурори поддържат позицията, че Берлускони е правил секс срещу заплащане и срещу подаръци с непълнолетната мароканка Руби по време на 13 нейни гостувания във вилата му в Аркоре. Във въпросните вечеринки участвали популярни личности.

В края на месец март в "Рубигейт" беше въвлечено и името на американския актьор Джордж Клуни и неговата приятелка - италианският модел и телевизионна звезда Елизабета Каналис, които се оказаха сред 78-те души, които италианският премиер Силвио Берлускони поиска да се явят в съда в качеството си на свидетели на защитата по  делото. По-късно към списъка със свидетели бе вписан и португалският футболист Кристиано Роналдо.