Американският актьор Джордж Клуни и неговата приятелка - италианският модел и телевизионна звезда Елизабета Каналис, се оказаха сред 78-те души, които италианският премиер Силвио Берлускони поиска да се явят в съда в качеството си на свидетели на защитата по  делото "Рубигейт".

Италианският премиер ще бъде съден за секс с непълнолетната проститутка Руби и за злоупотреба със служебно положение, съобщава БиБиСи. Съдебното изслушване започва на 6 април.

Причината Клуни и Каналис да се озоват в този списък е, че Руби твърди, че е ги е видяла на една от вечерите в премиерската вила в Аркоре, край Милано.

Според данните като свидетели са предложени и външният министър на Италия Франко Фратини, както и министрите на равноправието и на образованието - Мара Карфаня и Мариастела Джелмини. В списъка попадат и много италиански шоу звезди.

Адвокатите обаче отбелязват, че фактът, че защитата предлага даден свидетел, не означава, че съдът автоматично ще го приеме. Съдиите могат да решат, че показанията на този свидетел няма да имат значение за хода на делото.

Припомняме, миланските прокурори поддържат позицията, че Берлускони е правил секс срещу заплащане и срещу подаръци с непълнолетната мароканка Руби по време на 13 нейни гостувания във вилата му в Аркоре.