Не мисля, че между смъртта на Джон Ленън и Петър Петров има разлика. И в двата случая става въпрос за убит човек.

Така Красимир Горсов, баща на тежко пострадалата в катастрофата край Ропотамо Мануела, коментира промяната в позицията на прокуратурата по делото „Стависки".

Припомняме, по-рано днес държавното обвинение зае позицията на защитата на Стависки и поиска от Върховния касационен съд промя на ефективната присъда в условна.
Стависки е известен не с отвличането на самолет или убийството на Джон Ленън, а с труда и таланта си е достигнал световни върхове, заяви прокурор Лаков.

Горсов беше доста сдържан, като изтъкна, че не може да коментира подробно решението на прокуратурата да застане зад фигуриста, защото то все още не значи нищо.
Когато Върховният касационен съд излезе с окончателно решение, тогава ще коментирам, каза още той.

Що се отнася до един от аргументите на защитата да поиска връщане на условната присъда, а именно - парите, които Стависки е изплатил на семейството на загиналия Петър и тези, които дава за лечението на Мануела, Горсов беше категоричен - Стависки просто е изпълнил едно съдебно решение.

За останалите 20 000 лева, който шампионът е дарил от лични средства в помощ на момичето, баща й коментира, че „те са нищо на фона на това, което е нужно за Мануела".
Припомняме, до момента лечението на момичето струва над половин милион лева.

Попитан дали смята да заведе граждански иск срещу Максим Стависки с оглед на случилото се днес, Горсов заяви, че ще пристъпи към това, едва когато адвокатите му го посъветват за подобно решение.

За мен най-важното е Мануела да се оправи, каза още той и добави - в крайна сметка решението на ВКС няма да промени живота ми.
Да, ще получа някакво удовлетворение, ако той влезе в затвора, но за мен най-важна е Мануела, допълни той.

В заключение Красимир Горсов подчерта, че този му коментар е последният, който дава пред журналисти.