Горещините „стопиха" традиционния протест срещу правителството на Пламен Орешарски. За 56-ти път десетки недоволни граждани се събраха на площад „Независимост" и излязоха със старите си искания - оставка на кабинета.

Към 19 часа движението по булевардите „Цар Освободител" и „Дондуков" се осъществяваше без проблеми.

Две са основите теми, които се дебатират тази вечер на жълтите павета. Докато снощи се обсъждаше наложеното президентско вето върху актуализирания бюджет, сега акцентът беше поставен върху контрамотивите, с които министрите излязоха по-рано днес срещу решението на Росен Плевнелиев.

Обеден протест поиска оставката на Плевнелиев
Още...

Другата коментирана тема в 56-тата протестна вечер беше как да посрещнат завръщащите се за извънредното заседание на парламента депутати. Вчера председателят на Народното събрание Михаил  Миков обяви, че събира народните избраници извънредно на 30 август. Утре депутати от ГЕРБ ще внесат в парламента искане това заседание и новото обсъждане на бюджета да се състои в най-кратки срокове, а не в края на месец август.

Независимо от това на коя дата депутатите ще се завърнат от почивка гражданите са решили да им подготвят със специално посрещане. Те ще избират между няколко варианта -  от пълна окупация на Народното събрание до блокиране на всички главни пътни артерии в страната.

 

По данни на МВР към 20 часа протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет са били около 300. Няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред.  Полицейските екипи продължават да се грижат за сигурността на протестиращите.

Десетки граждани посрещнаха на западния вход на Стара Загора участниците в протестния пешеходен поход „Орешарски марш" и заедно продължиха с националните знамена към центъра на града. Пред журналисти на пътя те заявиха, че двама старозагорци са заявили желанието си да се присъединят към похода. Днес групата измина в най-горещия августовски ден близо 40 км от Чирпан до Стара Загора.