Браво, браво, браво, скандира над десет минути 55 тият протест под прозорците на президента Росен Плевнелиев, след като днес той наложи вето.

Протестът започна тихо и спокойно и както обикновено последните дни почти лежерно, но около 19. 45 часа събралата се група на жълтите павета се обърна назад към сградата на президентството и започна бурно да ръкопляска.

Малко по-късно бе подет и възгласът браво, който не слезе от устите на протестиращите за дълго. След като те бурно изразиха одобрението си към държавния глава отново се обърнаха към Министерски съвет и огласиха площада с мощни възгласи „оставка".

Нямаме право да се уморяваме да протестираме
, гласи един от малкото плакати в днешния 55 ден на протести срещу правителството на Пламен Орешарски.

Възрастен мъж е закачил този лозунг на своето колело, придружен от знаме на ЕС и обикаля около групата от стотина души, която за пореден ден е блокирала движението по бул. Цар Освободител и Дондуков и надуват свирки в знак на протест.

Още около сто протестиращи са малко по-пасивни и стоят на сянка пред президентството.

„За проблеми великански съобщи г-н Орешарски, дупка зейнала в бюджета на държавицата клета, няма нужда от поправките, просто дайте си оставките", гласи един от плакатите на протеста.
Засега не е ясно дали за евентуалното извънредното заседание на Народното събрание хората отново ще излязат масово на улицата. Остават единствено заканите през септември демонстрациите да са по-масови, отколкото бяха през техния пик през юни.

След 20 часа, шествието се насочи към НС, където скандира "Оставка". По данни на МВР, протестиращите тази вечер са около 200 души.

След 21 часа, повечето демонстриращи се разотидоха.