Лидерът на АБВ Георги Първанов води сериозно пред съперниците си в борбата за председателското място на политическата партия, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на предварителни данни.

Изборът за председател на ПП АБВ беше между трима кандидати. Освен Първанов, в надпреварата участваха Стелиян Стефанов, председател на общинската организация на АБВ в Русе, и Трендафил Величков - член на Изпълнителния съвет на партията и областен управител на Пазарджик.

БЛИЦ например представя предварителни данни във Варна, където Първанов получава 96%, а другите 4% отиват за Стефанов и Величков.

Припомняме, вчера членовете на АБВ в цялата страна гласуваха за председател на партията. Те имаха възможност да подадат гласа си и по електронен път. Вотът беше във връзка с подадената от настоящия лидер Първанов оставка през март заради приетия от правителствената коалиция нов дълг от 8 млрд. евро.

Днес партията на Първанов се събира на първата си национална конференция след учредяването й през миналата година.

В началото на форума ще бъдат обявени резултатите от гласуването, а в края се очаква да се обяви решението на партията дали ще продължи да участва в правителствената коалиция. Също така ще се обсъдят местните избори.