Сомалийски терористи заплашиха да извършат още по-кървави атаки в Кения, след като групировката „Ал Шабаб" уби близо 150 души при терористична атака в университет в страната в четвъртък, съобщават Ройтерс и „Франс прес".

Ние, с волята на Алах, няма да спрем да отмъщаваме за смъртта на нашите мюсюлмански братя, докато вашето правителство не спре с репресията и докато всички мюсюлмански земи не бъдат освободени от кенийска окупация, заплашват от групировката.

Никакви предохранителни или предпазни мерки ще гарантират вашата сигурност, ще осуетят друга атака или ще предотвратят друга кървава баня във вашите градове", се казва в съобщението на терористичната организация.

В посланието до кенийския народ групировката обещава дълга и страшна война, подчертавайки, че кенийските градове „ще плуват в кръв".

Няколко терористи от „Ал Шабаб" атакуваха университета в североизточния град Гариса и убиха 148 души при заложническа драма. Това е най-смъртоносната атака в Кения от 1998 година, когато беше взривена бомба в американското посолство в Найроби. Също така това е най-кръвопролитният удар, извършван от „Ал Шабаб".

По-рано стана ясно, че най-малко петима души са задържани в Кения във връзка с нападението срещу университета.