След като лидерът на ГЕРБ Борисов наскоро предупреди политически си опоненти, че „много тежко се лиже там, където си плювал", то днес от ГЕРБ отправиха подобно конкретно послание към реформаторите.

Третият в листата на ГЕРБ за Варна Красен Кралев посъветва блока с цитат на един от емблематичните ни бивши народни представители Йосиф Петров: "Не плюй в уста, която после ще целуваш!"

Кандидат-депутатът не смята, че може да има дебат за автентична десница, тъй като създателите на СДС сега били в ГЕРБ, а „реформаторите" трябва да спазват по-възпитан и по-умерен тон.

„Жельо Желев Едвин Сугарев, Евгений Михайлов, Георги Марков стоят зад идеите на ГЕРБ", мотивира думите си Кралев в коментар за Дарик радио.

Той признава, че реформаторите стоят най-близо до ГЕРБ, но някои елементи от поведението им будели съмнения.

По думите му, ако РБ искат съвместно управление, би трябвало диалогът да се върне в нормалния тон. Не можеш да обиждаш човека, с когото искаш да управляваш, коментира ПР експертът.

Той обаче е скептичен, че реформаторите ще запазят целостта си, защото има сериозни противоречия между ДСБ от една страна и „Движение България на гражданите" и СДС от друга.

Междувременно лидерът Борисов постна във "Фейсбук" впечатления от посещението си в Девин.

Удовлетворен съм, че видях добро сътрудничество между различните вероизповедания и етноси в този район на България. Това е ценност, която България задължително трябва да запази, пише експремиерът.