С ареста на Димитър Аврамов се цели чрез PR да се покрият негативите от доклада на ЕК. Това заяви синият депутат Йордан Бакалов.

Според него арестът на депутата на ГЕРБ е направен съвсем умишлено точно един ден преди оповестяването на доклада на ЕК.

"Мога да дам и друг пример в тази посока - покрай пожара на Витоша, например, изгоряха 13-те процента повишение на цената на тока. Една седмица никой не говори за тези 13%. За мен определено това се прави умишлено точно в тази посока", коментира Бакалов.

Той обаче не очаква още арести. Oпределено може да се каже, че нещо, което създава голям проблем, е, че в момента от 1,5 -2 години тече доста сериозно преразпределение на бизнеса, смята още депутатът от Синята коалция.

"Това преразпределение на бизнеса не е дошло самоцелно. То се доминира от някъде, а доминирането може да стане само и единствено от управляващите от ГЕРБ", убеден е той.

Бакалов коментира и излязлата чернова на доклада на ЕК, който се очаква по-късно днес. "В доклада не се фиксира конкретно прокуратурата като прицел на критика, а по-скоро се казва, че всички по веригата имат определена вина - МВР, прокуратурата и съда", изтъкна синият депутат.

Ако трябва да се направи анализ - първите, които се занимават с първичното разследване, това са дознателите в МВР и много често, когато няма достатъчно доказателства, процесът буксува, обясни Йордан Бакалов.

От черновата на доклада на ЕК, по думите му, става ясно, че хората, които трябва да поемат отговорност са именно МВР. За мен най-съществената част от него засяга тезата,че няма посока на реформите, посочи още Йордан Бакалов. Това означава, че имаме кораб без рул, допълни той.