Лидерът на „Атака" Волен Сидеров излезе недоволен от днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Росен Плевнелиев. И този път Сидеров остана верен на себе си и напусна президентската институция преди официалния й край.

Атакист номер 1 бе посрещнат със скандирания „Волен" и „Атака" от привърженици на партията му, които изчакаха търпеливо под прозорците на президентството.

Волен Сидеров не е доволен от представените до момента доклади по време на КСНС и дори е на мнение, че те са писани от Американското посолство, а двама негови журналисти биха ги написали дори по-хубаво. От това, което е чул до момента, Сидеров си е направил извода, че държавниците ни застрашават добрите отношения между България и Русия.

Сидеров внимателно е изслушал докладите на военното и националното ни разузнаване, но не е видял в тях отговор на това кой всъщност извърши преврата в Киев. Другият извод, който си е направил националистът, е, че Русия се анализира като враждебна страна, което не би трябвало да се случва и е непрофесионално.

„Президентът цели да ни скара с Русия", отсече Волен Сидеров и обясни позицията си с това, че в становището на екипа на президента говори за военна намеса на Русия в Украйна. Лидерът на „Атака" категорично се разграничава от тази позиция на КСНС, защото я определя като грешка, заплаха за страната ни. Сидеров загатна и че в предложените за приемане точки от КСНС е именно тази Министерски съвет да предприеме мерки за прилагане на наложените санкции срещу Русия. „Тук говорим освен за отричане на референдума в Крим, така и за потвърждаване на санкциите", подчерта Волен Сидеров и предупреди, че подобно решение би навредило на националните ни интереси.

Националистът издаде пред журналисти и още една тайна от закритото заседание на КСНС, а именно, че атмосферата е била тревожна, а до този момент гласът на останалите три парламентарно представени партии в лицето на Бойко Борисов, Янаки Стоилов, Лютви Местан не е бил чут.

Сидеров е видял в този КСНС признак на васалното поведение на американското посолство, което доказва, че това правителство не е с нищо по-различно от предишното. „Глупави неразумни постъпки, които ще ни скарат с един мощен партньор", каза още веднъж лидерът на атакистите.

Той прогнозира, че ако КСНС признае санкции срещу Русия, у нас ще се сформира едно много силно народно движение, което ще настоява за сваляне на това правителство. Волен Сидеров е готов за битката между духовността на нашия народ и тази на т. нар. атлантически ценности, в която хората ще трябва да се определят за какво са - за духовност и за християнство или за трети пол, за гей бракове, за американска демагогия.