„Партия за хората от народа" ще инициира референдум за излизане на страната ни от ЕС.

Това стана ясно преди началото на първия конгрес на партията в зала 6 на НДК, където се събраха много нейни симпатизанти, предимно млади хора. Председател на партията е Петър Ангелов, зам.-председател е Андрей Георгиев, секретар е ексдепутатът от „Атака" в 40-тото НС Павел Чернев.

Новата партия, която има претенции да бъде социалната партия на България, се обявява за първата евроскептична политическа сила у нас.

Павел Чернев - официално кандидат-президент
                                   Още...

Според нейните учредители за повече от 4 години членство в ЕС България е дала под формата на вноски над 3 милиарда лева. В същото време от Брюксел по всички 8 програми са ни изплатени едва 500 милиона лева.

Привържениците на партията са категорични, че за България членството в ЕС е неизгодно и страната ни се превръща в нетен донор на евробюрократите.

„Партия за хората от народа" изрази претенции за президентския вот и ще издигне свой самостоятелен кандидат. Направила е свое проучване, според което близо 30% от българите очакват нов силен кандидат за президент на вота през есента.

Симпатизантите се обявяват нито за леви, нито за десни, а за народни и за социално справедлива независима и просперираща България. Те поясниха, че партията ще обедини хора от различни етноси.

Сред основните цели на партията са гарантиране на достойни размери на пенсии, съобразени с ръста на средната работна заплата в страната; безплатно и пълно здравеопазване за всеки осигуряващ се, както и за безплатно и задължително средно образование.

Според учредителите държавата трябва да излезе от ролята си на бирник, бръкнал дълбоко в джобовете на малките предприемачи.