Павел Чернев влиза в президентската битка. Той бе избран за кандидат-президент на първия конгрес на „Партия за хората от народа." Само един делегат гласува „въздържал се", против нямаше.

Предстои горещо лято, а вие ме обрекохте цяло лято да нося костюм, така Чернев се обърна към съпартийците си, допълвайки, че е голяма отговорност човек да е кандидат за президент.

По думите му този кандидат не трябва да яхва вълната на междуетническото напрежение.

Чернев обеща в първия ден от стъпването си в длъжност като президент на България да инициира референдум „България вън от ЕС." Той е категоричен, че страната ни ще продължи да търпи финансови загуби, ако остане в общността.

Бившият атакист и дясна ръка на Волен Сидеров се обяви за опозиция на ГЕРБ, уточнявайки, че партията на Бойко Борисов е катастрофирала страната. Той критикува й детинската радост, с която премиерът приема потупването по гърба от еврочиновниците, обяснявайки, че когато еврочиновниците тупат Бойко Борисов по гърба, те всъщност измерват колко още бреме България може да понесе.

Партията издигна и своя кандидат за кмет на София - Андрей Георгиев, който получи пълната подкрепа на делегатите. Той вече има опит в местния вот в столицата през 2007 г., когато беше независим кандидат на районен кмет на жк. „Люлин."

Защо София още няма завод за боклук, попита Георгиев и подчерта, че се е провалила идеята за разделно събиране на отпадъците в София, тъй като и разделно събран, боклукът отива на едно място и екоинициативата се обезсмисля. Георгиев каза, че две години софиянци са учени да отделят етикетите от бурканчетата с лютеница, а после всичко отива на едно място.

Тръгнал съм от една сергия в „Люлин 9", заяви още кандидат-кметът и обеща софиянци да не се сблъскват с бюрокрацията на столичната община.

Георгиев е категоричен, че „няма воля в управляващите и в момента няма политик, с който младите да се идентифицират."

Докато седим на гербери и карамфили, в България нищо добро няма да се случи, заяви от своя страна Петър Ангелов и допълни: „Аз искам да имам нови обувки днес, а не утре или вдругиден."

Той обеща партията му да осигури нормален стандарт на живот за българските граждани именно днес и сега.

Политиката на ГЕРБ е все едно мама и тати ще ти купят колело, ама друг път - като построим магистралите, с тези думи Ангелов критикува настоящето управление. Той допълни, че още от утре започват събиране на подписи за референдума.

Това решение на партията той обоснова с твърдението, че ЕС е финансова пирамида и когато се дава повече, отколкото се получава, не остава нищо друго освен да се обяви фалит.

Ангелов е категоричен, че участието ни в ЕС е сепаратизъм, а еврочиновниците са сепаратисти.