Последният работен ден от седмицата започна за депутатите с полагане на клетва на новия им колега. Дончо Баксанов, втори в герберската листа от Пазарджик, зае мястото на генерал Стоян Тонев.

Припомняме, че след разразил се скандал за източване на пари от ВМА, която дълги години бе оглавявана от Тонев, премиерът сне доверието си от него, а той от своя страна напусна парламента и всички партийни постове.

Народните представители се заеха и да подредят състава на нова комисия - тази по политиките за българите в чужбина. Тя ще се състои от 20 депутати, разпределени по следната квота: седем от ГЕРБ, трима социалисти, трима от ДПС, двама реформатори и двама от ПФ, а от БДЦ, АБВ и Атака - по един. От БДЦ предложиха Румен Йончев за председател на комисията, а единствено от партията на Лютви Местан не бяха готови със своите номинации за членове. Оказа се, че от ДПС ще мислят по-дълго кого да вкарат в комисията, тъй като почти всички народни представители от парламентарната група са изпълнили ограничението от членство в две комисии.

Междувременно Баба Марта с млада помощничка дойде в парламента предсрочно, за да дари мартенички на депутати, журналисти, оператори. Инициативата е на женската организация на ВМРО. Не бяха пропуснати и служителите на законодателния орган.

Да сте живи и здрави, пожелаваше Баба Марта на всички, които даряваше а мартеница.  Младата й помощничка пък носеше мартениците в кошница, украсена с цветя. Така петъчния ден в парламента започна с празнично добро настроение. Предстоящите празници изместиха политическите страсти на заден план, белязали работната сряда и четвъртък на законотворците.