Документи, иззети при снощната акция на полицията и прокуратурата, са били натоварени в няколко микробуса, съобщиха източници, запознати с разследването.

Припомняме, при вчерашната операция в сградата на "Бул инс", на булевард "Джеймс Баучер", бяха иззети редица документи.

Прокуратурата смята, че те биха могли да бъдат приобщени към досъдебното производство, което се води срещу братята
Красимир и Николай Маринови и техни приближени, за пране на пари.

Дали обаче тези документите ще послужат на разследването, ще стане ясно до десетина дни, обясниха от прокуратурата.

Освен в София, са претърсвани офиси и в Дупница, във Велинград, и в Пазарджик.

Непосредствено преди участието си в парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Румен Петков потвърди в кулоарите на парламента, че има иззети материали при вчерашната акция в офисите на Маргините, които тепърва ще се анализират.

Той поясни, че акцията е проведена по разпореждане на Върховната касационна прокуратура, Градската прокуратура и че в нея са участвали служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност".

По информацията, която ми предоствави директорът на ГДБОП Кирил Гергиев, мисля, че са оправдани очакванията на прокуратурата", каза Петков.

Той допълни, че е рано да се коментира конкретиката, но уверено заяви че смята, че събраните материали със законови средства и способи, с които разполага МВР, ще удовлетворят прокуратурата.

По-рано днес главният прокурор Борис Велчев категорично отрече операцията срещу офиси на братята Маргини да е отговорът на прокуратурата за забавянето на делото срещу тях.

Велчев обаче отказа подробности около операцията.

Близо година делото не върви заради здравословните проблеми на Красимир и Николай Маринови.
Двамата братя са подсъдими за подготовката на три убийства.