Лидерът на ДСБ Иван Костов отново заяви позицията си, че вътрешният министър Цветан Цветанов трябва да си ходи. „Този човек прави гаф след гаф", каза Костов.

Лидерът на ДСБ е категоричен, че не може да се мачка човешкото достойнство при всеки повод и че трябва да вземаме пример от развитите демокрации, където дори се уважава достойнството на осъдения престъпник.

Костов разкритикува МВР, че се опитват да прехвърлят цялата вина върху съдебната власт. Истината е, каза Костов - че всички разследвания отиват в медиите и че те използват политическа цел.

Социалистите ще използвал целия арсенал от парламентарни средства за получаване на ясни отговори от вътрешния министър Цветан Цветанов
още...

Цялата енергия е в свирката и не стигат до конкретни обвинения и качествени доказателства в съда, но то е така, след като изнасяш, каквото и да намериш, след като първата ти работа е да го изнесеш в медиите", каза Костов и подчерта, че това е недопустим подход.

Това е опит да бъде товарена друга система с недостатъците на МВР", добави лидерът на ДСБ.

По-късно, на брифинг в централата си, лидерът на СДС Мартин Димитров призова новия президент да вземе отношение по инцидента.

„Нека Плевнелиев е независим и силен президент. Първият тест за него е да каже истината за полицейското насилие".

По думите на Димитров крайно време е Плевнелиев да даде оценка за битите хора, за разбитата им къща и хванатите 5 кутии цигари. „Къде е позицията на Плевнелиев по този въпрос! Той не забелязва ли!", добави Димитров.

Лидерът на СДС си предложи услугите на органите на МВР лично да ги разведе по софийските пазари, убеден, че така ще хванат много повече незаконни цигари.

Димитров припомни, че премиерът обеща незабавни оставки заради случая и изрази възмущение, че вътрешният министър Цветан Цветанов е издал само порицания. „Ние затова поискахме оставката на Цветанов, защото той толерира полицейския произвол", добави Мартин Димитров.