Цветан Цветанов, който провеждаше политика на назначаване на калинки с единствено качество - членство в ГЕРБ и декларация за политическа лоялност - изобщо няма моралното право да говори за чистки.

Не дължа никакви отговори пред Цветанов, той дължи отговори пред българската прокуратура. Както винаги Цветанов се държи нелепо и антинационално, заяви лидерът на БСП Станишев в отговор на днешните коментари на Цветанов в Брюксел.

Председателят на БСП отбеляза, че мандатът на ГЕРБ е започнал с премахване на независимото бюро за контрол върху СРС-тата, което е довело до трикратно увеличаване на СРС-тата, до незаконно подслушване, по което Цветанов предстои да бъде обвиняем и вече е поискан имунитетът му.

"Не бих препоръчал на която и да е политическа сила да се ангажира с Цветан Цветанов", изтъкна още Станишев и изрази възмущението си от поведението на бившия вътрешен министър, който по думите му се държи като клеветник на България.

"Готови сме за всякакви дебати, стига те да не излагат България. Ако се стигне до там обаче, ще трябва да се каже цялата истина за характера на управлението на ГЕРБ", категоричен беше Станишев.