„Събрали се мишките да вържат звънец на котката". Така премиерът Бойко Борисов коментира вота на недоверие към правителството, отхвърлен днес от парламента.

Ако не бях взел властта, ако бях останал в опозиция като кмет на София, в България щеше да се случи това, което става сега в Гърция. Ние взехме властта и спасихме България от жестока криза", каза още той.

По-рано Борисов отказа да присъства на гласуването на вота на недоверие. "Просто не мога да ги гледам, затова няма да отида в парламента. И никаква политическа толерантност няма да имам към тях, защото те искат да ни превърнат в съседните държави.

Станишев щеше да изглежда като колегата му Папандреу, щеше да ни обикаля и да се моли, а ние като най-голяма партия извън парламента, щяхме да гледаме как държавата се срутва и банкрутира. Това беше другият вариант", аргументира се премиерът.

Премиерът Бойко Брисов откри пречиствателната станция за отпадъчни води на град Троян и финализирането на най-големия във финансово отношение проект на общината - изпълнение на първи етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян.

Проектът е изпълняван с пари от Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013г." и е съфинансиран от Кохезионният фонд на ЕС.